Gerincmentők - Egészségmegőrző programok kicsiknek és nagyoknak

Nordic Walking
Nordic Walking

A Nordic Walking egy új sportág. A Nemzetközi Nordic Walking Sportszövetség -az INWA 2000-ben alakult meg Finnországban. A 2005-ben bevezetett új, 10 lépéses technikát hazánkban Galambos László mutatta be először, és hozta létre a Magyar Nordic Walking szövetséget.

A Nordic Walking Fittness sport is, speciálisan erre a célra kialakított túraútvonalakon, parkokban űzhető, hazánkban Nagyrécsén 2 hét múlva avatják az első Nordic Walking pályát. A Nordic Walking egyszerűen , gyorsan megtanulható, a természetben végezhető és minden életkorban gyakorolható. A sportág terhelése az enyhétől az intenzív edzésig terjed ki, átmozgat minden izmot, és fejleszti az állóképességet. A Nordic Walking nemcsak a lábat erősíti, hanem az egész testet,- a felső testet is a bothasználatból adódóan, gyakorlása közben a test izomzatának 90%-a dolgozik. Gyakorlása 40-50 %-kal hatékonyabb edzést jelent mint a gyaloglás. Ideális sport a nagyobb kalória felhasználás miatt testsúlycsökkentéshez, a hátfájdalmak megelőzéséhez, kezeléséhez. A botokkal erősítő, nyújtó gyakorlatok is végezhetők, a játékos, páros gyakorlatok sokoldalúvá teszik az edzést.

VikiKlári

A Gerincmentők zenés Nordic Walking bemutatót tartanak a Dísz téri színpadon pénteken 17.30-kor és szombaton 9.45-kor.

Az Egerszeg Fesztivál alatt Zala Parti Nordic Walking élménytúrák indulnak a Gerincmentők sátrától a Zala parton, 1 órás, kb. 4 km-es távon, pénteken 17.45-kor és szombaton 10.15-től.

Az élménytúrákat a Zala Megyei Kórház gyógytornászai- akik szakképzett Nordic Walking instruktorok és túravezetők -vezetik.
Az élménytúra ingyenes, és a bothasználatot biztosítják. 

A jelentkezőket a Gerincmentők sátránál várják!