Dirty Slippers

dirty_slippers1
A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult.


A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket már a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta turnéztak a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal. 2008-ban jelent meg első lemezük "Dirty Slippers" néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.

 

ds2009-ben a zenekar a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának reklámarca lett, s megjelent az Élned Kell című kislemez, melyet 16 hazai rádió tűzött műsorára. Producere az a George Shilling volt Londonban, aki az Oasis, Blur, Mike Oldfield, Primal Scream zenekarokkal is dolgozott. 2009 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba kapott meghívást, egy clevelandi kiadónak (Standby Records) köszönhetően itt vették fel új lemezüket a "Far From Home"-ot, melyen az USA szerte elismert fiatal producer Johny Burke bábáskodott, a már említett George Shilling mellett. A lemez első kislemezdala a "Waiting for You" első héten a Csaba Rádió harmincadik helyén nyitott a Top40 slágerlistán, majd a 2. helyig jutott. 8 héten keresztül volt slágerlistás dal. A zenekar Far From Home turnéja 2009. szeptember 26-án kezdődött s közel 50 állomást érintett, a teljes országot lefedve.

Dirty_SLippers2010 nyarán a srácok több neves magyar fesztiválon is felléptek, olyan legendás magyar előadók előtt, mint az EDDA vagy a Republic. Az utóbbinak, annyira elnyerte a fiatal gyulai zenekar a tetszését, hogy a remekül sikerült közös fesztiválkoncert után meghívást kaptak a Republic téli stadionturnéjának 2 fontos állomására, Budapestre és Zalaegerszegre. 2010. szeptember 26-án az Élned kell videoklipet az MTV Hungary zenecsatorna kiemelt rotációban kezdte játszani, ugyanezen, napon a YouTube videó megosztó portálon mindössze 24 óra alatt több mint 1000-ren nézték meg. 2010. december 12-én a „Waiting for You” dal nyerte meg a Neo FM – Lali Király műsorának zenei versenyét. A banda második videoklipjét, a „Te vagy a Fény”-t, december közepén forgatták a jól bevált rendezőpárossal, Galler András „Indián”-nal és Kiss Áronnal.

2011. márciusától a zenecsatornákon látható a „Te vagy a fény" klipp. A dalt a Magyar Televízió egyik műsora számára a zenekar különleges, szimfonikus verzióban is elkészítette. A zenekar „Far From Home” lemeze pedig hamarosan megjelenik…


A Dirty Slippers tagjai:

 

Lobó-Szalóky Lázár - ének, gitár

Nyári Zoltán „Faun” - szólógitár, vokál

Éri Balázs - basszusgitár

Biro László - dobok

 

http://www.youtube.com/v/dI4XtZTe_fI?fs=1&hl=hu_HU&rel=0 

 Dirty Slippers