Firkin

Az őrült ír zenekarfirkin

Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája. A közönség újra meg újra elhagyja a földet. Százszor, ezerszer. Jól hangzik? Jól fog! Tűz!


2008 nyarán megalakult Péter János fuvolás vezetésével a Firkin zenekar, amely a kelta-ír bulizene féktelenül szerethető műfaját honosítja meg Magyarországon. 


A zenekar 2008 októberétől vágtázik nagy sikerrel a magyar ugaron és a külföldi réteken. 2009 áprilisában jelent meg vérpezsdítő lemeze Firkinful Of Beer címmel a Universal Music kiadásában. Az elmúlt közel 2 évben olyan fesztiválokon pörgette a hangulatot, mint a Pannónia Fesztivál, a 10. Hegyalja Fesztivál, az Azfeszt, az Ördögkatlan vagy a Kocsonya Fesztivál. Erről bővebb beszámolók a www.firkin.hu és a www.myspace.com/firkinjumpin oldalakon (fotók, videók, vélemények).


firkin_01"Olyan zenét játszik a zenekar, amire nem lehet nem táncolni, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból fesztiválokon, kocsmákban, bárhol. Koncertjeiken minden korosztály önfeledten bulizik, nincs olyan ember, aki ne feledné a mindennapok feszültségét, és ki ne tombolná magát a Firkin koncerteken. Légy te is részese ennek a testi-lelki felszabadulásnak!" (Unit Magazin)


www.firkinband.com

www.myspace.com/firkinjumpin

 http://www.youtube.com/v/n18w8tFMsxU&hl=en_US&fs=1&