Vad Fruttik

vad2 
Vad Fruttik

Vad Fruttik, és Likó Marcell zenei karrierje a Summer Kitchen — Nirvana feldolgozás zenekarban kezdődött Várpa1otán 1996-ban, egy nyári konyhában (ki gondolta volna?). Itt fedezte fel Herter Tamás – a város ismert gitárosa – és hívta el , hogy alapítsanak közös bandát Vad Fruttik néven. Már itt együtt zenéltek Józsa Zoltánnal (dob) majd pár éven belül csatlakozott Kerekes Gergely is ( gitár ). Első saját szerzeményüket (Molnár néni) még jópár dal követte, amiket évről-évre rögzítettek is serényen, de az otthoni koncertezésen, és néhány sikeres tehetségkutatón túl nem értek el nagyobb eredményeket.

 

1999-ben szintén egy tehetségkutató után kapta meg a Fruttik az első lehetőséget egy igazi nagylemez elkészítésre, kiadóstól, reklámostól, azonban a lemez rögzítése előtt egy hónappal a kiadó kihátrált az egyezségből, ami a zenekar széteséséhez vezetett. Marcell főiskolára ment, az elektronikus zene felé fordult, és főként otthon dolgozott egy samplerrel, és groove boxxal, míg a többiek egy feldolgozás zenekarban vigasztalódtak — igen lassú ütemben, de újra kezdte a közös munkát Kerekes Gergellyel, akivel egy hibrid hangzás kidolgozására törekedtek – főként jazz, bossa nova, és különféle elektronikus zenei stílusok házassága által. Valójában ekkor született meg az a kohézió, amire az egész Fruttik épül, hiszen a zenekar dalainak döntő többségét ők ketten írják.

VadFruttik20092005 környékén Kaszás Gábor (basszus) sikeres pályázatának hála, a zenekar 3 számot rögzített a Rádió 8-as stúdiójában. Ezek között szerepelt a Szerelmes dal, melyet Polgár Gábor aka Cyborg Templar kezdett a Radió Caféban pörgetni. A rádiós játszás hatására, a Fruttik felkerült a Café Instant vol 1 című válogatáslemezére 2005-ben. Ebben az időszakban indult el a zenekar budapesti karrierje is. Kis klubok, kis közönség, apró sikerek (Pótkulcs, Tűzraktér, Menta terasz, Kék Yuk, Rocktogon stb.).

Egy remix kapcsán kereste meg Likó Marcell a későbbi billentyűst Győrffy Gyulát, és vele közösen készítette el a Rózsikámnak Digitálisan című (barkács)albumot egy számítógép, és egy mikrofon segítségével 2006 őszén. Az albumot a Nesta által vezetett Mama Records adta ki, s az almanachok úgy emlegetik, hogy ez év végére állt össze a Vad Fruttik egy “igazi” zenekarrá, innen ered a 2006-os kezdet, hiszen a dalok is ekkor kapták meg végleges formájukat, és tulajdonképpen ezzel kezdődött el a zenekar karrierje. A turnék, és a folyamatos koncertezés miatt a zenélést nem lehetett már folyamatos munka mellett végezni, ezért Herter Tamás kiválása után nem sokkal távozott a zenekarból Józsa Zoltán, majd Kaszás Gábor is. Az ő helyükre érkezett a Hock testvérpár Veszprémből. 

fenystopposok

Attila (dob) és Zoltán (basszus).

2008-as Egy éjszaka Bohémiában c. albumuk Fűzfőn készült, de itt már lehetőségük nyílt élő hangszerek rögzítésére is. A lemez valahol a jazz, rock, blues, táncdalfesztivál, easy listening, és az elektro között bolyong.

2010-ben készül el a harmadik album, Fénystopposok. 

 

 

 

 http://www.youtube.com/v/rST_oR-d64o?fs=1&hl=hu_HU&rel=0 

Vad Fruttik