Adventi Udvar

December 5-24-ig adventi kézműves udvar várja a karácsonyra készülődőket a Kvártélyházban, ahol színes programok, ünnepi italok és falatok varázsolnak meghitt hangulatot.

Jótékonysági gálaest a színházban

Jótékonysági gálaestet rendeznek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára november 13-án 19 órától a Hevesi Sándor Színházban. Az est házigazdája Besenczi Árpád színházigazgató, a konferanszié pedig Farkas Ignác Jászai- díjas színművész lesz.

Nemzeti Dal

nemzeti_dalNemzeti Dal

IV. Belvárosi Szüret

IV. Belvárosi Szüret

belvarosi_szuret_plakatIdőpont: 2011. szeptember 2-4.
Helyszín: Zalaegerszeg belváros 

Zalai Vadászati Évadnyitó

2011_vadasznap_plakat_a2Zalai Vadászati Évadnyitó

Szent István Napi Ünnepség - Keszthely

2011_augusztus_20_plakat_kvartelyhaz

Flying Pickets Zalaegerszegen

Flying Pickets Zalaegerszegen!

2011. május 9. hétfő

2011. május 9. hétfő - programok:

2011. május 10. kedd

2011. május 10. kedd - programok:

2011. május 11. szerda

2011. május 11. szerda - programok:

2011. május 12. csütörtök

2011. május 12. csütörtök - programok:

2011. május 13. péntek

2011. május 13. péntek - programok:

2011. május 14. szombat

2011. május 14. szombat - programok:

2011. május 15. vasárnap

2011. május 15. vasárnap - programok:

Gerincmentők - Egészségmegőrző programok kicsiknek és nagyoknak

Nordic Walking
Nordic Walking

A Nordic Walking egy új sportág. A Nemzetközi Nordic Walking Sportszövetség -az INWA 2000-ben alakult meg Finnországban. A 2005-ben bevezetett új, 10 lépéses technikát hazánkban Galambos László mutatta be először, és hozta létre a Magyar Nordic Walking szövetséget.

Odett és a Go Girlz

Odett_12008 őszén bemutatkozó formáció. Az első koncert a Sziget fesztiválon volt. Nagyon sok dalt Polgár Odett énekel, de Takáts Eszter és Varga Zsuzsa is közreműködik az első lemezen. A bemutatkozó album szövegeit Karáth Anita és Müller Péter „Sziámi” jegyzi. A zenéket Polgár Péter készítette. Az album a CLS kiadó gondozásában jelent meg 2008. október 20. -án. A zenekar számos koncerten bizonyított az elmúlt hónapokban /Volt, Efott, MTV ICON, MR2-odett2Akusztik/valamint megnyerte a Red Bull-MTV-R.Café Wan2 által kiírt pályázatot, amin egy dal "megfilmesítése" volt a nyeremény. Ebből lett a "Móló" című dalra készült klip. A Pontos című első lemez a 2010-es Fonogram díjra volt jelölve az "Év hazai felfedezettje" kategóriában. Áprilisban jelent meg az együttes "Pötty a kockán" 2. lemeze(EP) a produkció új neve Odett lett, mivel az EP dalait csak Odett énekelte fel illetve a 2011-ben megjelenő album dalai is Odettel készülnek. 2009-től az MTV brand:new támogatott előadója lett Odett. 

PeTimi Színház

PeTimiTöbb éves tapasztalatgyűjtés, alulról felfelé, a szakma teljességének megismerése után cégünket 2001-ben alapítottuk. Lelkes csapatunkat a munka szeretetén kívül a több éves barátság is összefűzi, így rendezvényeink a profi, szakszerű és pontos megrendezésen felül baráti, sőt alkalmanként családi hangulatúak..

Bazooka

bazookaBazooka

1991-ben alakult a zenekar a zalaegerszegi Fenyő Presszóban, Dolgos Péter, Kiss László és Polgár Péter társaságában. Elöszőr sok U2, majd egy kis blues és sok buli. 1993-tól jön a grunge és a rock (AIC,RHCP,FNM,AC/DC,Zep.,Black Sabbath (Ozzy-s), Hendrix.1994 Sziget Nagyszínpad! az Eric Burdon előtt, majd országos túra a Sziámival. Számtalan klub, fesztivál buli, néha egy kis szünet is, majd 1999-ben egy élő lemez csak feldolgozásokkal. Számtalan tagcsere, de végül 2004-ben elkészül és kiadatik a „Lélekszakadás” című cd, amin csak saját dalok szerepelnek. 2007-ben 15 éves jubileumi buli, amiről dvd felvétel is készült. 2008-tól a két alapító szerzőpáros duettben is előfordulnak különböző helyeken. A dvd-n kivül egy új cd is lesz valamikor...

Lobo Latino

LobolatinoA LOBO LATINO elsõsorban latin tánczenét játszik. 2000. óta lépnek együtt színpadra rendezvényeken, fesztiválokon, vendéglátóhelyeken, zártkörű bulikon, táncversenyeken. Valójában véletlenül találtak egymásra, és úgy tûnik, összetart őket valami nem kézzel fogható lánc: mindannyian szeretik azt, amit képviselnek. A Lobo Latino nevet 2007. júniusa óta használják, ekkor tudatosult bennük igazán, hogy ők évek óta egy bizonyos zenekar.

Balkan Fanatik

Balkan_Fanatik_1A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött, műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítették zenei elképzeléseiket.

Dirty Slippers

dirty_slippers1
A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult.


A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket már a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta turnéztak a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal. 2008-ban jelent meg első lemezük "Dirty Slippers" néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.

Dórci és a Fülesek

Dórci és a FülesekDórci és a Fülesek

Firkin

Az őrült ír zenekarfirkin

Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája. A közönség újra meg újra elhagyja a földet. Százszor, ezerszer. Jól hangzik? Jól fog! Tűz!

Vad Fruttik

vad2 
Vad Fruttik

Vad Fruttik, és Likó Marcell zenei karrierje a Summer Kitchen — Nirvana feldolgozás zenekarban kezdődött Várpa1otán 1996-ban, egy nyári konyhában (ki gondolta volna?). Itt fedezte fel Herter Tamás – a város ismert gitárosa – és hívta el , hogy alapítsanak közös bandát Vad Fruttik néven. Már itt együtt zenéltek Józsa Zoltánnal (dob) majd pár éven belül csatlakozott Kerekes Gergely is ( gitár ). Első saját szerzeményüket (Molnár néni) még jópár dal követte, amiket évről-évre rögzítettek is serényen, de az otthoni koncertezésen, és néhány sikeres tehetségkutatón túl nem értek el nagyobb eredményeket.

Edda

edda2


www.edda.huMadarak záróbuli

madarakwww.madarak.hu

Madarak_2

Cross Pannónia 10 órás terepkerékpár maraton

bike

www.crossfest.huA verseny időpontja: 2011. május15. (vasárnap)  08:00 – 18:00 óra.
Helyszín: Zala megye, Zalaegerszeg, alsóerdei Napközis tábor.
Tervezett idő:
Rajt: 08:00
Cél: 18:00
Eredményhirdetés: 19:00 (Egerszeg Fesztivál nagyszínpadán)

Folk Error

folk_error_press_photo


www.folkerror.hu

Charlie

charlie


www.charliemusic.hu

Kvártélyház koncert

#kvartelyhaz
www.kvartelyhaz.hukvartelyhaz_koncert_1 kvartelyhaz_koncert_2

BütyKÖLÖK Társulat

clip_image002BütyKÖLÖK társulat


A Kassai Árvácska Tehetséggondozó Társulás több mint tíz éve bővítette ki tevékenységét kézműves foglalkozásokkal főleg Gömör és Abaúj régiók hagyományaiból táplálkozva. A kassai magyar gyerekek szakköri tevékenység keretében ismerkednek meg az egyes mesterségekkel: szövés, faragás, bőrdíszművesség, nemezelés, gyékényfonás, fazekasság, játékkészítés. Az iskolai éven kívül nyári táborozásokat szervezünk saját telephelyünkön Göncruszkán. Térségünk kulturális rendezvényein bemutatókat és foglalkozásokat tartunk, játszóházakat szervezünk.

Laccio d'amore

Laccio_d_amore

Bemutatkozik a Laccio d’amore néptánccsoport


A Canterina Kamarakórus meghívására városunkba érkezik az olaszországi Laccio d’amore néptánccsoport. Az Egerszeg Fesztivál időpontjára eső vendégeskedés lehetőséget ad arra, hogy újabb színfolttal gazdagodjon a művészeti program. A Penna Sant’Andrea-beli folklór együttes fő céljaként a teramoi és abruzzoi néphagyományok, valamint az együttessel azonos nevű tánc megőrzését tűzte ki.

Nem félünk a farkastól

kdopak_by_se_vlka_bal

2011. május 15., 14.00

Nem félünk a farkastól

(Kdopak by se vlka bál)

színes, feliratos, cseh családi film, 90 perc, 2008

Rendező / Forgatókönyvíró: Maria Procházková

Kisvakond kalandjai

kisvakond

2011. május 14., 14.00

Kisvakond kalandjai

(Krtkova dobrodružství)

színes, cseh animációs film, 70 perc

Rendező: Zdeněk Miler

Őfelsége pincére voltam

obsluhoval_jsem_anglivkeho_krale

2011. május 13., 14.00

Őfelsége pincére voltam

(Obsluhoval jsem anglického krále)

színes, magyarul beszélő, cseh-szlovák romantikus vígjáték, 120 perc, 2006

Rendező: Jiří Menzel

Író: Bohumil Hrabal

A védelmező

protektor_protector_film_izle

2011. május 12., 14.00

A védelmező

(Protektor)

színes, feliratos, cseh-német filmdráma, 100 perc, 2009

(CinePécs 2010 - fődíj)

Rendező: Marek Najbrt

Prószafesztivál

Prosza

Minden napra egy prósza
Végignézve a XVII. Egerszeg Fesztivál „zenészgárdáját” kimondatlanul is adódik a megállapítás, idén is parádés felhozatal garantálja a fesztiválhangulatot. Jól tudjuk azonban, hogy a talpalávaló mellé finom ételek is dukálnak. Ha pedig Egerszeg Fesztivál, akkor Prószafesztivál, ez nem is lehet kérdés. Megszoktuk már, hogy e közkedvelt kulináris sokadalom programfelelőse a Keresztury Dezső ÁMK évről évre előrukkol valami újdonsággal, hiszen olykor a merész fűszerezéssel, máskor 
Magyarország megyéinek kisütésével kápráztatják el a közönséget. Idén azonban valami egészen különleges dologgal készülnek az ÁMK lelkes munkatársai. A részleteket Kondor Anita igazgatónő árulta el.

Holdviola

holdviola_1A Holdviola dédelgetett dallamai a Fesztiválon
A Holdviola egyszerre népi és modern, dalaikban a hagyományok tisztelete legalább annyira mérvadó, mint az a semmivel össze nem téveszthető, olykor meglehetősen merész, mégis lelket simogató hangzásvilág, amivel az együttes a szakma és a közönség elismerését egyaránt kivívta. Népdalokat modern elemekkel ötvözni nem új keletű próbálkozás, jó néhány példát láttunk erre a magyar könnyűzenében, a Barta Zsófia, Farkas Péter és Gál Lajos alkotta formáció azonban, mintha merőben máshová helyezné hangsúlyokat.

FreshFabrik

FreshFabrik1Álmokról, a zene mindenhatóságáról és parfümről a FreshFabrikkal
Zajlik az élet a FreshFabrik háza táján. Ez év április végén jelenik meg az új korong „Mora” címmel, a „Stealing the sun” című klip pedig akkorát szólt, hogy a hazai rádiókban jelenleg ez a harmadik legtöbbet játszott szám. Fellépésük az Egerszeg Fesztiválon is minden bizonnyal ütni fog, mint a tíz tonnás gőzkalapács, idézve a legnagyobb videó-megosztó portál egyik kommentelőjének szavait.

Flying Pickets

flying_pickets

Flying Pickets

Az "acapella" (vagyis hangszeres kíséret nélkül éneklő) csapatot 1982-ben alakította Brian Hibbard azokkal a színészekkel, akikkel együtt játszott egy londoni külvárosi színházban.

Autócsodák 3D

AUTOCSODAKAutócsodák 3D címmel május 12-18-ig vetíteni fogjuk minden nap 16.00-kor az Art Moziban.
Belépő: 
Csak 500,- Ft/fő kedvezményes belépővel!

Utánpótlás Labdarúgó Torna

fociZALAEGERSZEG 2011. MÁJUS 14. (szombat)

VERSENYKIÍRÁS

Taste of Europe – Európai gasztrotúra Zalaegerszegen

bulgarian_foodTaste of Europe – Európai gasztrotúra Zalaegerszegen

Május 13. és 15. közt az Egerszeg Fesztivál látogatói különleges gasztrotúra részesei lehetnek Zalaegerszeg belvárosában. Az Európai Bizottság által támogatott kulináris projekt keretében 6 testvérváros mesterszakácsai kápráztatnak el bennünket saját vidékükre, országukra jellemző ételekkel. A belvárosi éttermek ajánlataiban szereplő erdélyi, bolgár, horvát, karintiai, Ruhr-vidéki és lengyel ételspecialitások közt 3 napig kedvezményes áron válogathatnak az európai ízek kedvelői.  A jó ételek mellé a jó hangulatról különleges dekoráció és zenészek, táncosok gondoskodnak.  Aki az összes éttermet végigjárja, értékes ajándékokkal gazdagodhat.

XVII. Egerszeg Fesztivál Teljes Program

A XVII. Egerszeg Fesztivál teljes programja az alábbiakban olvasható.