III. Belvárosi Szüret

iii_b_szuret_head

Programok:

 

Teljes Program

Az Egerszeg Fesztivál teljes programja:

 

2010. május 8-12.

2010. május 8-12. programok:

 

2010. május 13. csütörtök

2010. május 13. csütörtök


2010. május 14. péntek

2010. május 14. péntek


2010. május 15. szombat

2010. május 15. szombat

 

2010. május 16. vasárnap

2010. május 16. vasárnap


Paraszt Dekameron - A Gór Nagy Mária Színitanoda előadása


Paraszt DekameronA GNM Színitanoda 1984-ben jött létre, mint az ország első magán színiiskolája. A Művelődési és Közoktatásügyi Minisztérium engedélyével az 1993/94-es tanévtől államilag elismert végzettséget adó, érettségire alapuló, hároméves művészeti szakközépiskola (rendeletsz.: 14-1007/4/2001 Főpolg.Mest.Hiv. Okt. Ügyoszt.; e határozatot fenti ügyoszt. 14-1248-6/2003 számon megerősítette). A három év tanulmányi időt követő sikeres vizsga színész II. OKJ képesítést biztosít. Ezt követően 2 év színházi szakmai gyakorlat után egy e célra létrehozott szakmai bizottság színházi előadás keretén belül - megfelelő művészi teljesítmény esetén - színész I. OKJ szakképesítést biztosíthat.

Dórci és a Fülesek

Dórci és a FülesekDórci és a Fülesek

Kéklámpás Vetélkedő

Zalaegerszegi TűzoltóságTűzoltóság mint állomáshely

Az Egerszeg Fesztivál keretén belül 2010.05.14-én 10:00-15:00-ig megrendezésre kerülő „Kéklámpás Vetélkedő” egyik állomása a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága.

Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar

Zalaegerszegi Szimfonikus ZenekarKincses Veronika operaénekesnő sajnos beteg, ezért lemondta a fellépést, s férje, Vajda József sem jön el. Helyettük Altorjay Kinga énekművész működik közre a zenekar május 13-án 17 órakor kezdődő koncertjén.

EGO Színpad Kiskutas

EGO Színpad KiskutasEGO Színpad Kiskutas

Az EGO Színpadot 2003-ban öt lelkes, színházat szerető fiatal alapította. A színház iránti szeretet, az alkotás, a közös munka öröme tartotta őket össze. Olyan művekkel debütáltak mint A dzsungel könyve, a Félőlény, a Moulin Rouge vagy a vezetőjük és rendezőjük, Molnár Szilárd által írt A fehér álmok feketére válnak. 2004-ben megrendezték Zalaegerszegen az EGO Országos Színházi Találkozót, ahol többek között fellépett a szombathelyi Homo Ludes Zenés Színpad, a celldömölki Soltis Lajos Színház, a budapesti Hangyabanda, a körmendi Kastélyszínház társulata. A szakmai zsűri (Bolba Lajos karmester, Császár István koreográfus, Halász Gábor színművész, Markó Tamás zeneszerző, Póka Éva színművésznő, Verebes István színművész) elismerését kivívva második helyezést értek el a megmérettetésen.

Zala-Depo Környezettudatos Vetélkedő

Tapossa Laposra! Környezettudatos Vetélkedő - KukaVilág PályázatVetelkedo_Zala_Depo

A Zala-Depo Kft. 2010. május 15-én, szombaton délelőtt környezettudatos vetélkedőre várja az EGERSZEG FESZTIVÁLON a középiskolásokat, általános iskolásokat, óvodásokat.

Harcsa Veronika

Harcsa Veronika QuartetHarcsa Veronika jazzénekesnő, 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát (tagjai: Blaho Attila zongorista, Majtényi Bálint dobos és Oláh Zoltán nagybőgős), mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. Alemez 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. 

Marli Fúvószenekar (junges Blasorchester Marl)

marli_fuvoszenekarA zenekar elődjét, a Sankt Josef Ifjúsági Fúvósokat 1979-ben alapította meg Bernhard Dahlhaus, a zenekar egykori vezetője Marlban. 1994-óta viselik a Fiatal Marli Fúvószenekar nevet. Az eltelt évtizedek alatt a 65 tagú zenekar neve összeforrt Marl város kulturális életével, számos rendezvényen léptek fel és tartottak önálló koncerteket nemcsak Marlban, hanem sok más német városban és külföldön is. Jártak az USA-ban, Franciaországban, Izraelben, sőt 2001-ben Magyarországon is.

Hevesi Tamás

hevesi_tamas2010. május 14. péntek

Széchenyi tér  – Nagyszínpad

21:30 Hevesi Tamás és zenekara

Kálloy Molnár Péter

kalloy_molnar_peter_plakatPesti Álom

2010. május 13. csütörtök
Városi Sportcsarnok
19.00 Pesti álom (Kálloy Molnár Péter lemezbemutató koncertje)

Budapest Bár

budapest_barJó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, a XX. század első felének bárzenéjével, filmdalaival és slágereivel - mindez igazi, mai élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár - kiváló muzsikusokkal, fantasztikus egyéniségű előadókkal és örökérvényű dalokkal. 

Firkin

Az őrült ír zenekarfirkin

Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája. A közönség újra meg újra elhagyja a földet. Százszor, ezerszer. Jól hangzik? Jól fog! Tűz!

Hrutka Róbert

Szabadság-vírus fertőzéshrutkarobert

Hrutka Róbert "Szabadság-vírus" című első szólóalbumát november 8-án, 20 órától mutatja be a gitáros, énekes, zeneszerző és zenekara.  A lemezbemutató koncerten 12 rockos hangzásvilágú, torzított és akusztikus csellóval kiegészített, lendületes dalra számíthatnak a rajongók. Ahogy Hrutka Róberttől megszokhattuk a lemezen egytől-egyig slágerek követik egymást, gondoljunk csak a Magyar Vándor, Valami Amerika, Valami Amerika 2, a Lora, a Fej vagy írás mozik zenéjére, vagy a Jamie-Robi zenekar hét éves sikertörténetére. Hrutka Róbert a Szabadság-vírus mellett Koltai Róbert legújabb filmje, a Magic Boys zenjén is dolgozott. A film főcímdalát a világhírű angol énekesnővel Jamelia-val együtt jegyzik. Az eredmény nemsokára hallható lesz...

Magna Cum Laude

Megjelent az új album!

MAGNA CUM LAUDE - MAGNATOFONmagna_cum_laude

A tavalyi évben megjelent "Minden állomás" című Magna Cum Laude-album mind a közönség, mind a szakma egyöntetű véleménye alapján az év legkiemelkedőbb albuma lett. A Fonogram-díjas (Az év hazai pop albuma) alkotás olyan gyöngyszemekkel gazdagította a hazai könnyűzenét, mint a "Vidéki sanzon", a "Lehet, hogy eltört" és a "Visszhang". Egyszerű, letisztult dalszerkezetek, finom, érzelmes dallamok, értelmes szövegek.

Jubiláló Zaklatás

ZaklatásMásfél évtizede alakult az egerszegi zenekar

Az április 1-jei dátum ellenére nem tréfának szánták, nagyon is komoly volt az elhatározás, melynek nyomán - immár 15 éve - megalakult a Zaklatás zenekar. A Zaklatás nevet az azonos című film plakátja láttán választották az ifjú zenészek.

Goran Bregovic és a Wedding & Funeral Band

XVI. Egerszeg Fesztivál bemutatja:

Goran Bregovic és a Wedding & Funeral Band: Alkohol című koncertjét

Goran Bregovic és a Wedding & Funeral Band

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
2010. május 13. (csütörtök) 20:30